Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Στέλνοντας ένα βιβλίο στο Καστελόριζο

Θυμόμαστε ότι αυτή η χώρα έχει πληθυσμούς στα σύνορα της σε σπάνιες περιπτώσεις όπως όταν η τηλεόραση προβάλλει εικόνες με μετανάστες να διασχίζουν τον Έβρο ή τουρκικά αερομαχητικά που πετούν πάνω από τα περήφανα, μα λησμονημένα, ακριτικά νησιά. Τον υπόλοιπο καιρό, οι έλληνες και το ελληνικό κράτος έχουν, κυριολεκτικά, ξεχασμένες αυτές τις περιοχές. Ενάντια σ' αυή την αδιαφορία, το ηλεκτρονικό περιοδικό για τη Γλώσσα, την Ιστορία και το Πολιτισμό, τα "24 γράμματα", πήραν τη πρωτοβουλία να βοηθήσουν με ένα κάπως διαφορετικό τρόπο ένα από τα πιο όμορφα και απομακρυσμένα μέρη της χώρας: το Καστελόριζο.
Ενώ θα μπορούσαν να ευαισθητοποιήσουν το κόσμο να προσφέρει στους κατοίκους του νησιού τρόφιμα ή φάρμακα, εκείνοι μας ζητάνε να προσφέρουμε... βιβλία. Γράφοντας μία δική μας αφιέρωση ή ένα μήνυμα στη πρώτη σελίδα του βιβλίου που θα στείλουμε, έχουμε την ευκαιρία να συνδεθούμε με μία "αόρατη κλωστή που θα μας δέσει για πάντα με το ωραιότερο νησί του Αιγαίου". Το περιεχόμενο του βιβλίου δεν έχει σημασία. Μπορεί να είναι από παιδικό μέχρι καθαρά επιστημονικό αφού τα βιβλία προορίζονται στους κατοίκους όλου του νησιού και όχι αποκλειστικά στους μαθητές του.
Αν θέλετε να συμμετάσχετε στη προσπάθεια του ηλεκτρονικού περιοδικού, μπορείτε να στείλετε ένα βιβλίο με ένα απλό γραμματόσημο. Μία απλή διαδικασία που πραγματικά αξίζει.
*Τα στοιχεία του παραλήπτη είναι: Δημοτικό Σχολείο Καστελόριζου ΤΚ 85111 (συμμετοχή στην εκστρατεία του www.24grammata.com).