Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΩΣ και 40% ΣΤΑ Μ.Μ.Μ. ΑΠΟ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Αυξήσεις έως και 40% θα ισχύσουν από την 1η Φεβρουαρίου στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, ενώ δημιουργούνται δύο τύποι εισιτηρίων, με διαφορετικό αντίτιμο.Συγκεκριμένα, το πρώτο εισιτήριο, κόστους 1,20 ευρώ, θα ισχύει για μία διαδρομή και μόνο για την επιβίβαση σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ (το εισιτήριο αυτό δεν θα ισχύει για τις μετακινήσεις με τις γραμμές express του αεροδρομίου και της Σαρωνίδας). Το μειωμένο εισιτήριο αυτού του τύπου αναπροσαρμόζεται στα 0,60. Το δεύτερο εισιτήριο θα είναι διάρκειας 90 λεπτών και για πολλαπλές διαδρομές, θα μπορεί να χρησιμοποιείται σε όλα τα μέσα (λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, ηλεκτρικός και μετρό μέχρι το Κορωπί), αλλά το κόστος του διαμορφώνεται σε 1,40 ευρώ (το μειωμένο θα κοστίζει 0,70). Το ημερήσιο εισιτήριο αναπροσαρμόζεται στα 4 ευρώ και το εβδομαδιαίο στα 14 (και οι δύο τύποι εισιτηρίων ισχύουν για όλα τα μέσα των αστικών συγκοινωνιών), τα εισιτήρια των γραμμών express του αεροδρομίου θα κοστίζουν 5 ευρώ (το μειωμένο 2,5 ευρώ), ενώ τα εισιτήρια με τα μέσα σταθερής τροχιάς από και προς το αεροδρόμιο αναπροσαρμόζονται στα 8 ευρώ.
Οι κάρτες
Στα 45 ευρώ αυξάνεται η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα (εκτός των γραμμών express του αεροδρομίου) και στα 450 ευρώ η τιμή της ετήσιας κάρτας.
Όσον αφορά τη μηνιαία κάρτα για τα λεωφορεία (εκτός των γραμμών express του αεροδρομίου), τα τρόλεϊ και το τραμ, το κόστος της θα ανέρχεται στα 20 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη ετήσια αυξάνεται στα 200 ευρώ. Όσον αφορά τα μειωμένα εισιτήρια π.χ. φοιτητές, άτομα άνω των 65 ετών κ.ά., εξακολουθεί να ισχύει ό,τι ίσχυε.