ο βρετανός υπουργός οικονομικών, Τζορτζ Οσμπορν |
«Είμαστε έτοιμοι να σκεφτούμε αλλαγές στο ισχύον νομικό πλαίσιο που διέπει τις απεργίες ως λύση έσχατης ανάγκης. Εύχομαι όμως να μην φτάσουμε ποτέ σε αυτό τη σημείο διότι ελπίζω ότι μπορούμε να έχουμε έναν σοβαρό διάλογο μεταξύ ώριμων ανθρώπων» δήλωσε ο Οσμπορν στην εκπομπή Politics Show που προβλήθηκε την Κυριακή από το κανάλι BBC 1.
Τα συνδικάτα της χώρας συζητούν το ενδεχόμενο συντονισμένης απεργιακής κινητοποίησης κατά των αυστηρών μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης Κάμερον, ενώ το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο της χώρας TUC έχει εξαγγείλει πορεία διαμαρτυρίας για τις 26 Μαρτίου η οποία εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει περίπου ένα εκατομμύριο Βρετανούς.
«Καταλαβαίνω πλήρως ότι τα συνδικάτα θέλουν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των μελών τους αλλά συμφέρον τους είναι να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να επιστρέψει η ευημερία στη χώρα μας» πρόσθεσε ο βρετανός αξιωματούχος. Ο ίδιος τόνισε ότι έχει απόλυτη συναίσθηση της «τεράστιας ευθύνης» που έχει αναλάβει προκειμένου να λάβει τις «σωστές αποφάσεις» για την οικονομία.
«Επιτελώ τα καθήκοντά μου δίνοντας το καλύτερο των δυνατοτήτων μου. Κάνουμε πράγματα (στην κυβέρνηση) που δεν είναι εύκολα για κανέναν. Αν δείτε το χάος που παραλάβαμε θα καταλάβετε ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή» επεσήμανε.
Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα να αλλάξει ο οικονομικός σχεδιασμός της κυβέρνησης υπό το βάρος των αντιδράσεων διεμήνυσε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται συμβεί.
«Αν πήγαινα στο Κοινοβούλιο και έλεγα "εγκαταλείπω το σχέδιο περικοπής δαπανών που θεσπίσαμε την περασμένη χρονιά" ποιο νομίζετε ότι θα ήταν το αποτέλεσμα; Μέσα σε λίγα λεπτά η Βρετανία θα είχε περιέλθει σε οικονομική αναταραχή. Δεν θα επιτρέψω να γίνει αυτό. Παραλάβαμε χάος από την προηγούμενη κυβέρνηση και προσπαθούμε να διορθώσουμε την κατάσταση» επανέλαβε ο Τζορτζ Οσμπορν.
http://www.tovima.gr