Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΕΛΤΑ: Εκσυγχρονίζονται με νέες υπηρεσίες ενόψει της πλήρους απελευθέρωσης το 2013

Τα ταχυδρομεία θα παρέχουν υπηρεσίες ΚΕΠ στις απομακρυσμένες περιοχές, θα εξυπηρετούν μικροκαταθέτες του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου, θα πουλούν ασφαλιστικά προϊόντα, θα προσφέρουν καρτοκινητή τηλεφωνία και θα διαθέτουν ακόμα και εισιτήρια για συναυλίες, αγώνες ποδοσφαίρου και άλλων αθλημάτων, θεάτρου αλλά και σινεμά.

«Στροφή» σε νέες προηγμένες υπηρεσίες επιχειρεί η διοίκηση των ΕΛΤΑ η οποία εν όψει της πλήρους απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς στις αρχές του 2013 αλλάζει τη λειτουργία των ταχυδρομείων και τα μετατρέπει σε σύγχρονα εμπορικά και πιστωτικά καταστήματα.

Τα ταχυδρομεία θα παρέχουν υπηρεσίες ΚΕΠ στις απομακρυσμένες περιοχές, θα εξυπηρετούν μικροκαταθέτες του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου, θα πουλούν ασφαλιστικά προϊόντα, θα προσφέρουν καρτοκινητή τηλεφωνία και θα διαθέτουν ακόμα και εισιτήρια για συναυλίες, αγώνες ποδοσφαίρου και άλλων αθλημάτων, θεάτρου αλλά και σινεμά.
Η επιχορήγηση ύψους 52 εκατ. ευρώ από το ελληνικό κράτος προς τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, για τον εκσυγχρονισμό της υποδομής τους και τη βελτίωση της παρεχόμενης δημόσιας υπηρεσίας που εγκρίθηκε στις αρχές του έτους από την ΕΕ χρηματοδοτούν ήδη δράσεις εκσυγχρονισμού που έχουν ως στόχο τη διεύρυνση του φάσματος των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, με ιδιαίτερη έμφαση στις απομακρυσμένες περιοχές,
Στόχος της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι η αύξηση της διαθεσιμότητας των υφιστάμενων υπηρεσιών και η παροχή νέων υπηρεσιών σε σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό χρηστών, καθώς και η μείωση του κόστους της δημόσιας υπηρεσίας.
ΚΕΠ
Στην ανακοίνωση της συνεργασίας Κέντρων Εξυπηρέτησης Πελατών και Ελληνικών Ταχυδρομείων θα προχωρήσουν σήμερα οι συναρμόδιοι υπουργοί, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και Υποδομών Μάκης Βορίδης.
Σε πρώτη φάση, η συνεργασία θα αφορά περίπου 500.000 κατοίκους της χώρας μας και θα εφαρμοστεί σε 68 καταστήματα ΕΛΤΑ που εξυπηρετούν απομακρυσμένες περιοχές στις οποίες δεν λειτουργεί ΚΕΠ.
Οι υπηρεσίες θα διατίθεται από τις 7 και μισή το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι ενώ οι υπάλληλοι των ταχυδρομείων θα εκπαιδευτούν από υπαλλήλους των ΚΕΠ ώστε να παρέχουν πλήρως όλες τις υπηρεσίες των ΚΕΠ.
Η σχετική σύμβαση θα παραμείνει σε ισχύ ακόμα και μετά την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Σύμφωνα με τους εργαζομένους στα ΕΛΤΑ, από τη συνεργασία αυτή τα ΕΛΤΑ θα κερδίσουν σε κύκλο εργασιών, αφού καταστήματά του που -κατά κανόνα- βρίσκονται σε απομεμακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές αποκτούν επιπλέον έργο και έσοδα.
Καρτοκινητή
Με την επωνυμία ΕΛΤΑ καρτοκινητή τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αξιοποιούν τα 800 υποκαταστήματα τους διαθέτοντας προϊόντα κινητής τηλεφωνίας. Ειδικότερα τα ΕΛΤΑ και η Vodafone προχώρησαν στη διάθεση της «ΕΛΤΑ Καρτοκινητής», powered by Vodafone, που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους καταναλωτές να τριπλασιάζουν την αξία ομιλίας τους, με κάθε ανανέωση από 10 Ευρώ και άνω.
Υπογραμμίζεται ότι η «ΕΛΤΑ Καρτοκινητή» διατίθεται αποκλειστικά από το δίκτυο των καταστημάτων ΕΛΤΑ.
Όπως επισημαίνει η διοίκηση της εταιρείας το νέο πακέτο καρτοκινητής απευθύνεται σε συνδρομητές που αναζητούν οικονομία, απλότητα και ευκολία στη χρήση του καρτοκινητού τους, προσφέροντας παράλληλα ξεκάθαρες χρεώσεις.
Επισημαίνεται ότι οι συνδρομητές μπορούν να ανανεώνουν το χρόνο ομιλίας τους στο πανελλαδικό δίκτυο ΕΛΤΑ, σε όλα τα καταστήματα Vodafone, καθώς και με κάρτες ανανέωσης Vodafone σε περίπτερα.
Τραπεζικά - ασφαλιστικά προϊόντα
Η είσοδος των ΕΛΤΑ, με τη συνεργασία του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου, στην αγορά των τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της διαφοροποίησης των προσφερόμενων προϊόντων με στόχο η επιχείρηση να συνεχίσει την κερδοφόρο πορεία της, ώστε στο άμεσο μέλλον να είναι σε θέση να προσελκύσει το ενδιαφέρον ισχυρού στρατηγικού επενδυτή.
Με την ίδρυση, από κοινού με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, της Post Insurance, τα ΕΛΤΑ εισήρθαν στην αγορά των τραπεζοασφαλιτικών προϊόντων εκμεταλλευόμενα το ιδιαίτερα εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων που διαθέτουν σε όλη τη χώρα.
Εισιτήρια
Μέσα στους επόμενους μήνες τα ΕΛΤΑ αναμένεται να εισέρθουν και στη… «διασκέδαση». Ήδη η διοίκηση του Οργανισμού επεξεργάζεται συμφωνίες ώστε τα ταχυδρομικά καταστήματα να μπορούν να προσφέρουν στους καταναλωτές εισιτήρια από συναυλίες που θα πραγματοποιούνται στη χώρα μας καθώς και αθλητικές εκδηλώσεις και αγώνες.
Το εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων των ΕΛΤΑ θα δίνει μάλιστα την ευκαιρία τους πελάτες του να αγοράσουν και τα εισιτήρια για το θέατρο η το σινεμά χωρίς να χρειαστεί να διασχίσουν χιλιόμετρα.
http://www.imerisia.gr/