Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Οι Atenistas και οι Starxidistas

Οι Atenistas και οι Starxidistas

thumb
Της Βάλιας Μπαζού
 Οι Starxidistas δεν είναι απλώς μια ομάδα πολιτών, είναι φυλή ολόκληρη! Και αυτή είναι η μοναδική τους διαφορά από τους Atenistas.
Οι Starxidistas αυτοπροσδιορίζονται, επίσης,  ως Αθηναίοι στην πράξη και πιστεύουν, επίσης, ότι η Αθήνα δεν είναι μια «τελειωμένη ιστορία» αφού υπάρχουν ακόμα πολλά για να αποτελειώσουν…
Το τελευταίο διάστημα είχα την ευκαιρία να δω στην πράξη και μάλιστα στο ίδιο ακριβώς σημείο «παρέμβασης» και τους Atenistas και τους Starxidistas και συγκεκριμένα στο δασάκι της Ευελπίδων λίγο μετά τα δικαστήρια, επί της οδού Πριγκιπονήσων.
Κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν από τους Atenistas βοήθεια και την Κυριακή 15 Απριλίου καθαρίστηκε ένα μεγάλο τμήμα του δάσους, κλαδεύτηκαν κάποια ξερά κλαδιά από τα πεύκα, βάφτηκαν κάπου 20 παγκάκια, οι κάδοι απορριμμάτων και μεγάλο τμήμα της περίφραξης.
Ήταν μια συμπαθητική ενέργεια που έδωσε ένα δείγμα του πώς θα μπορούσε να είναι το δασάκι αν οι χρήστες του το σέβονταν πραγματικά και εάν η Πολιτεία με την ευρεία έννοια του όρου το διεκδικούσε αντί να κρύβεται πίσω από τη γραφειοκρατία και τη σύγκρουση αρμοδιοτήτων…
Και μετά τη σκυτάλη πήραν οι Starxidistas… και για την ακρίβεια την Τετάρτη 30 Μαΐου όπου τέσσερις εκπρόσωποί τους μπήκαν με τσαμπουκά και πάρκαραν μέσα στο δασάκι!
Τι κι αν η περιοχή έχει 5 σταθμούς πάρκιγνκ σε απόσταση αναπνοής από τα δικαστήρια, οι Starxidistas ή Σταρχιδιστές είχαν κάνει την επιλογή τους…
Μήπως οι πολιτικά ορθές ενέργειες δεν είναι αρκετές; Λέω, μήπως…
Σχετικές Φωτογραφίες
  • Οι Atenistas και οι Starxidistas (GIA PEMPTH)2
  • Οι Atenistas και οι Starxidistas (GIA PEMPTH)3
http://topontiki.gr/

Σχετικά Άρθρα
  • Διαγωνισμός φωτογραφίας από τους atenistas
  • Graffiti από τους Atenistas
  • Έκαναν πάλι το θαύμα τους οι Atenistas
  • Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

    ΕΛΤΑ: Απονομή βραβείων και επαίνων στους σπουδαστές της Α.Σ. Καλών Τεχνών

    ΕΛΤΑ: Απονομή βραβείων και επαίνων στους σπουδαστές της Α.Σ. Καλών Τεχνών

    Ο διαγωνισμός αφορούσε τους σπουδαστές των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών Αθήνας, Φλώρινας και Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είχε ως αντικείμενο τη φιλοτέχνηση μακετών για την έκδοση της Ειδικής Σειράς Γραμματοσήμων «EUROPA» του έτους 2012 με θέμα «Visit Greece
    "Η" Online 30/5 14:51
     
    Πραγματοποιήθηκε σήμερα η απονομή των Βραβείων και των Επαίνων στους σπουδαστές των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό των ΕΛΤΑ για την έκδοση της Ειδικής Σειράς Γραμματοσήμων «EUROPA 2012».
    Ο διαγωνισμός αφορούσε τους σπουδαστές των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών Αθήνας, Φλώρινας και Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είχε ως αντικείμενο τη φιλοτέχνηση μακετών για την έκδοση της Ειδικής Σειράς Γραμματοσήμων «EUROPA» του έτους 2012 με θέμα «Visit Greece».

    Συμμετείχαν συνολικά τριάντα τέσσερις (34) σπουδαστές με σαράντα οκτώ (48) μακέτες που αφού αξιολογήθηκαν από ειδική επιτροπή στελεχών των ΕΛΤΑ και καθηγητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, επελέγησαν επτά (7) οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για το εικαστικό μέρος της Σειράς «EUROPA 2012».

    Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού έχουν ως ακολούθως:

    Α΄(πρώτο) και Β΄(δεύτερο) βραβείο η Παπαζήκου Βάια, σπουδάστρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών. Τα έργα της αποτέλεσαν τη σύνθεση του εικαστικού των δυο γραμματοσήμων της Σειράς «EUROPA 2012».

    Έπαινο έλαβαν οι παρακάτω σπουδαστές, αλφαβητικά:

    1. Εξάρχου Δήμητρα, σπουδάστρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

    2. Λόη Αγγελική, σπουδάστρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών,

    3. Μπόμπολη Σοφία, σπουδάστρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,

    4. Σοϊλεμετζίδου Ερασμία, σπουδάστρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών

    5. Ταξίδης Γεώργιος, σπουδαστής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,
    τα έργα των οποίων χρησιμοποιήθηκαν για τους Φακέλους Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, τα φιλοτελικά προϊόντα καθώς επίσης και για το ηλεκτρονικό και έντυπο προωθητικό υλικό της σειράς γραμματοσήμων.

    Τρίτη 29 Μαΐου 2012

    Ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει τη διαφορά στα φάρμακα

    Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 26 Μαΐου 2012, 09:24
    Οδηγίες προκειμένου οι ασφαλισμένοι να λάβουν την επιστροφή χρημάτων που δαπάνησαν για φάρμακα εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, την ώρα που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί της χώρας, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου θα έχει πληρωθεί μεγάλο μέρος των οφειλών τους.

    Σε σχετική εγκύκλιο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμου Βουδούρη επισημαίνεται ότι μέχρι την έναρξη εκτέλεσης συνταγών από τα ιδιωτικά φαρμακεία, οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν δικαιολογητικά στις υπηρεσίες των ταμείων τους όπως υπέβαλλαν στο παρελθόν. Για τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου οι καταθέσεις δαπανών θα πραγματοποιούνται στη Διεύθυνση Παροχών και Μητρώου Ασφαλισμένων - Τμήμα Παροχών.

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

    - Πρωτότυπη συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρησης από τους ιατρούς στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου. Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ, οι ηλεκτρονικές συνταγές του Οίκου Ναύτου και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίου τύπου συνταγολόγιο (πράσινες συνταγές ΙΚΑ - ΕΤΑΜ).
    - Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων (κουπόνια).
    - Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο.
    - Έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό (όπου απαιτείται).

    Θα αποδίδεται το ποσό που αντιστοιχεί στην τιμή του φαρμάκου μειωμένο με το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου που έχει αναγραφεί από το θεράποντα ιατρό επί της συνταγής. Το ποσό της εκκαθάρισης θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου.

    Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

    έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της έκθεσης Ποδηματά σχετικά με την εισαγωγή ενός φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών (FTT).

    Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (CES) χαιρετίζει την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της έκθεσης Ποδηματά σχετικά με την εισαγωγή ενός φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών (FTT). 
    "Η ψηφοφορία στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα προς τις κυβερνήσεις να προχωρήσουν με τον ΦΧΣ. Θα έχει την υποστήριξη όχι μόνο των εργαζομένων και των πολιτών της Ευρώπης, αλλά και τα πολιτικά κόμματα σε ολόκληρη την Ευρώπη », δήλωσε η Veronica Νίλσον, Συνομοσπονδιακή Γραμματέας της CES.
     
    Η CES ζητά από καιρό για την εισαγωγή ενός ΦΧΣ αν μη τι άλλο, προκειμένου να μετριάσει την χρηματοπιστωτική κερδοσκοπία, εξασφαλίζει ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας συμβάλλει στην κάλυψη του κόστους της κρίσης και να αυξήσει τόσο αναγκαία έσοδα για τις κυβερνήσεις. Η ΣΕΣ θεωρεί ότι το πεδίο εφαρμογής του φόρου θα πρέπει να είναι ευρεία και καλύπτει όλες τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, και δεν συμφωνώ με την ιδέα να κάνει εξαιρέσεις για ορισμένα κεφάλαια.
    Με αυτή την αποφασιστική πλειοψηφία υπέρ του ΦΧΣ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει δείξει ότι έχει ακούσει την φωνή των ευρωπαϊκών λαών. Είναι πλέον καιρός για τα κράτη μέλη να πράξουν το ίδιο.

    Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

    Προκήρυξη ποιητικού διαγωνισμό από το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΕΛΤΑ Νομού Αττικής

    Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου ΕΛ.ΤΑ. παρουσιάζει το "ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ"

    Η θεατρική ομάδα του ΠΟΚΕ ΕΛΤΑ παρουσιάζει το μνημειώδες έργο του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα Ι.Καμπανέλλη σε δύο παραστάσεις, στις 26 και 27 Μαΐου.

    Εκδρομή Πολιτιστικού Κέντρου ΕΛ.ΤΑ. το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

    Τράπεζα αίματος ΕΛ.ΤΑ.: Πρόγραμμα Α' εθελοντικής αιμοδοσίας ΕΛ.ΤΑ. έτους 2012

    07.06.12, ημέρα Πέμπτη, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΕΛΤΑ (3η Σεπτεμβρίου 11,  6ος όροφος)

    22.06.2012, ημέρα Παρασκευή, στο Κ.Δ. Αττικής (Λένορμαν & Κων/πόλεως)


    Εθελοντική Αιμοδοσία

    Το Τμήμα Αδειών & Απουσιών  της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού σε συνεργασία με το
    ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, διοργανώνουν εθελοντικές Αιμοδοσίες, όπου οι συνάδελφοι μπορούν να προσέρχονται  προκειμένου να αιμοδοτήσουν.

    Οι περισσότεροι  από εμάς ή τα συγγενικά μας πρόσωπα, έχει τύχει να χρειαστούμε αίμα και για τον λόγο αυτό να απευθυνθούμε στην Τράπεζα Αίματος του ΕΛΤΑ.

    Είναι γνωστό ότι η αιμοδοσία  αποτελεί κορυφαία πράξη ανθρώπινης ευαισθησίας και αλληλεγγύης.

    Το αίμα δυστυχώς είναι το μόνο «φάρμακο» που δε μπορεί να παρασκευαστεί στα εργαστήρια! Ο μόνος τρόπος για να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών σε αίμα είναι από εμάς τους ίδιους.

    Η Εθελοντική προσφορά αίματος είναι πράξη αλληλεγγύης  και οι εργαζόμενοι της μεγαλύτερης Ταχυδρομικής  εταιρείας της χώρας, μπορούν να αποδείξουν με την  πράξη τους αυτή ότι μια σύγχρονη επιχείρηση οφείλει να επιστρέφει στο κοινωνικό σύνολο τον καλύτερό της εαυτό.

    Επισημαίνοντας τον ιδιαίτερα κοινωνικό και ανθρωπιστικό σκοπό της προσφοράς αίματος, παρακαλούμε να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε ως εθελοντές αιμοδότες να δηλώσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι υπάλληλοι.

    Με την ευκαιρία αυτή απευθυνόμαστε, όχι μόνο στους υπαλλήλους που είναι τακτικοί αιμοδότες - για
    τους οποίους είμαστε βέβαιοι ότι θα δώσουν το παρόν τους και αυτή τη φορά - αλλά και σ' όλους τους άλλους, προσδοκώντας ότι θα ανταποκριθούν στην έκκλησή μας να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους.

    Οι αιμοληψίες θα διενεργούνται  από εξειδικευμένο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του
    ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ Νοσοκομείου Αθηνών, σε χώρους του ΕΛΤΑ που θα διαμορφωθούν κατάλληλα για το σκοπό αυτό.

    Σας υπενθυμίζουμε την 2212/2509/341/01.03.00 Βασική Εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία όλοι όσοι
    αιμοδοτήσουν κατά τη διάρκεια του προγράμματος αυτού δικαιούνται ειδική αιμοδοτική άδεια δύο ημερών, πέραν της ημέρας της αιμοληψίας.

    Αιμοδοσία - Πληροφορίες για την αιμοδοσία γενικώς

    1. Ποιός μπορεί να δώσει αίμα

    Κάθε υγιής άνθρωπος ηλικίας από 18-62 χρονών μπορεί να δώσει αίμα.

    ΑΙΤΙΕΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ
    Καρδιαγγειακές νόσοι
    Υπέρταση υπο θεραπεία
    Νεοπλασίες
    Αυτοάνοσα νοσήματα –Βαρείες ρευματοπάθειες
    Αιματολογικά νοσήματα
    Χρόνια νεφροπάθεια
    Σακχαρώδης διαβήτης σε αγωγή
    Ηπατίτιδα Β, C, HIV λοίμωξη
    Ψυχικές νόσοι
    Ηπατοπάθεια – αλκοολισμός
    Επιληψία
    ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ από το γιατρό
    Προηγηθείσα αιμορραγία
    Αλλεργίες χρόνιες ή φαρμακευτικές
    Συχνές ιογενείς λοιμώξεις (π.χ. από ερπητοιούς)
    ΑΙΤΙΕΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ
    Εγκυμοσύνη
    Διακοπή κύησης
    Εμμηνορρυσία
    Χειρουργικές επεμβάσεις (6μήνες – 1χρόνο αναλόγως)
    Βελονισμός
    Τατουάζ
    Οξεία αλλεργία
    Πεπτικό έλκος
    Εμβόλια
    Λήψη φαρμάκων
    Μεταδοτικές νόσοι
    Υπερθυρεοειδισμός (για 2 χρόνια μετά το τέλος της θεραπείας με αντιθυρεοειδικά φάρμακα)


    2. Πόσο διαρκεί η αιμοληψία
    Η αιμοληψία διαρκεί 5min-10min

    3. Τι ποσότητα αίματος λαμβάνεται.

    Ο όγκος ολικού αίματος που λαμβάνεται είναι 450ml ± 45 με βάση τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουν αποφασίσει αυτήν την ποσότητα έτσι ώστε να μπορούν να παραχθούν τα παράγωγα αίματος (αιμοπετάλια, συμπυκνωμένα ερυθρά, πλάσμα) με ασφάλεια για τον αιμοδότη.

    Υπάρχει μέριμνα να  συλλέγεται αίμα  ακριβώς στη προαναφερθείσα ποσότητα.

    4. Πόσο χρόνο χρειάζεται για να αναπληρωθεί το αίμα

    Ο όγκος του αναπληρώνεται σε λίγη ώρα με υγρά που πίνει ο αιμοδότης. Τα συστατικά του αίματος
    χρειάζονται μόνο μερικές ημέρες για να αναπληρωθούν.

    5. Κάθε πότε μπορεί κάποιος να δίνει αίμα

    Η συχνότητα έχει κανονιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι 3-4 φορές το χρόνο για τους άνδρες και 2-3 φορές για τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Ωστόσο το διάστημα μεταξύ δυο αιμοληψιών πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 ημέρες.

    6. Υπάρχει κίνδυνος λοιμώξεων για τον αιμοδότη ;

    ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανένας γιατί όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι μιας χρήσεως και αποστειρωμένα

    Ανακοίνωση της Π.Ο.Σ.Τ.: Πρόσκληση στην εκδήλωση για την βράβευση των αριστούχων παιδιών συναδέλφων

    Αγαπητέ Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

    Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας για την επιτυχία του παιδιού σας και ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το μέλλον του.

    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ομοσπονδία μας μαζί με τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ επιβραβεύουν τις προσπάθειες των παιδιών των συναδέλφων που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2010 – 2011, ή εισήχθησαν σε Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με έπαινο, χρηματικό βραβείο και αναμνηστικά δώρα.

    Σε προσκαλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνουμε για την βράβευση των παιδιών των εργαζομένων της Αττικής, την

    Κυριακή 27 Μαΐου 2012, ώρα 10.30
    Στο Ξενοδοχείο “Classical Athens Imperial”
    Αχιλλέως & Μεγ. Αλεξάνδρου,
    Πλ. Καραϊσκάκη (στάση metro Μεταξουργείο)
    104 37 ΑΘΗΝΑ

    Η εκδήλωση περιλαμβάνει και μουσικό πρόγραμμα από την ορχήστρα του Πολιτιστικού Κέντρου ΕΛΤΑ.

    ΓΙΑ ΤΗΝ Ε. Ε.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                          ΜΠΑΚΕΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ

    ΑΝΑΚOIΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Τ. :ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

    Συναδέλφισσες, οι

    Οι νέες έννοιες, 1ο και 2ο Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο, Εφαρμοστικοί νόμοι, Επιχειρησιακές Συμβάσεις Εργασίας, Μετενέργεια, έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας.
    Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς, το Συνδικάτο μας, έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας, ή ότι έχουμε πάρει διαζύγιο με τη λογική μας.
    Η Ομοσπονδία μας μέσα σε αυτό τον κυκεώνα των επιθέσεων και των ανατροπών, πιστή στις αρχές της, βρέθηκε και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για την προστασία, την προάσπιση και την περιφρούρηση των συμφερόντων των εργαζομένων και των κατακτήσεων μας.
     
    Η υπευθυνότητα με την οποία η Ομοσπονδία αντιμετωπίζει το θέμα των συλλογικών συμβάσεων, στην δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία που βιώνουμε, προέχει οποιουδήποτε φόβου, ανησυχίας και πίεσης.

    Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
    Σε ότι έχει να κάνει με τα σενάρια που κυκλοφορούν περί της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η πραγματικότητα είναι η εξής.
    Μετά τη λήξη της διετούς Συλλογικής Σύμβασης 2008-2009, η ΠΟΣΤ κατέθεσε, αρχές Γενάρη του 2010, το νέο της διεκδικητικό πλαίσιο.
    Στη συνέχεια μεσολαβούν τα γνωστά γεγονότα στο χώρο της Ελληνικής οικονομίας.
    Με βάση τα νέα πολιτικο-οικονομικά και εργασιακά δεδομένα, στις 27-12-2010 καταλήξαμε με την Διοίκηση σε Κοινή Συμφωνία, που δεσμεύει εφεξής τον εργοδότη στην εφαρμογή όλων των όρων των Συλλογικών Συμβάσεων και του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου.
     
    Η συμφωνία αυτή και σε σχέση με το Νόμο 4046/2012, έχει ημερομηνία λήξης στις 27-12-2013.

    Άρα εμείς έχουμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και δεν μας αφορά η καταληκτική ημερομηνία 14-5-2012, όπου, σύμφωνα με τον Νόμο 4046/2011 και την ερμηνευτική εγκύκλιο 4601/304/12-3-12 του Υπουργείου Εργασίας, έπρεπε να έχουν υπογράψει οι κλάδοι εκείνοι, των οποίων οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας έχουν λήξει μέχρι τις 14-2-2012.

    Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
    Παρόλο που υπάρχει περιθώριο για την Σ.Σ.Ε μέχρι τις 27-12-2013, εμείς εγκαίρως έχουμε ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με την Διοίκηση για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
    Οι Συλλογικές διαπραγματεύσεις και η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αποτελούν προϊόν συνεχών και επίπονων διαβουλεύσεων σε όλα τα επίπεδα και επικυρώνονται με τις αποφάσεις των οργάνων της Π.Ο.Σ.Τ και της Διοίκησης.
    Με ανακοινώσεις μας θα σας ενημερώνουμε έγκαιρα και έγκυρα για κάθε εξέλιξη.

    Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
    Το αύριο των πολιτικοοικονομικών εξελίξεων δύσκολα μπορεί να προβλεφθεί.
    Είμαστε σε εγρήγορση.
    Με σύνεση, υπευθυνότητα σοβαρότητα και επιχειρήματα προχωράμε στην προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων μας.
    Εξετάζουμε όλες τις παραμέτρους , ώστε όταν ωριμάσουν οι συνθήκες, να οδηγηθούμε στις σωστές αποφάσεις και στο καλύτερο για τους εργαζόμενους αποτέλεσμα.
     
    Προτεραιότητά μας πάντα παραμένει η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία μέσα από Συλλογικές Συμβάσεις που μόνο αυτές εγγυώνται τις κατακτήσεις μας.

    Τελειώνοντας, σας ενημερώνουμε, ότι την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνονται οι επαφές μας με τη Διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για το θέμα των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων και εκτιμούμε ότι θα έχουμε θετική κατάληξη.

    ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ UNI EUROPA POST & LOGISTICS

    Προς τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους και τα Συνδικάτα της Ελλάδας, Ιταλίας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας.

    Η Επιτροπή της Uni Europa Post and Logistics συναντήθηκε την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 στο Λουξεμβούργο και συζήτησε τις συνέπειες και τα προβλήματα της κρίσης στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

    Τα μέλη της Επιτροπής της Uni Europa Post and Logistics εκφράζουν την ανησυχία τους αναφορικά με την πολιτική λιτότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Εθνικών Κυβερνήσεων. Η Επιτροπή είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη από τη μείωση του κόστους στις δημόσιες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα στον ταχυδρομικό τομέα. Οι περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες μειώνουν την αντίσταση των κοινωνιών μας και τα κοινωνικά κόστη βαρύνουν κυρίως τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν ευθύνονται για την τρέχουσα κατάσταση. Οι δημόσιες υπηρεσίες γενικώς και οι ταχυδρομικές ειδικότερα, είναι βασικά στοιχεία για την καλή λειτουργία της κοινωνίας. Οι ταχυδρομικές υπηρεσίες μεταφράζονται σε επικοινωνία και εύρωστη οικονομία ειδικά για τις μικρές και μεσαίες εταιρίες και για τις αγροτικές περιοχές. Η Επιτροπή της Uni Europa Post and Logistics εκφράζει την αντίθεσή της σε αυτά τα μέτρα λιτότητας, ιδιαίτερα στις ταχυδρομικές υπηρεσίες.

    Ειδικότερα σε περιόδους κρίσης είναι απρόκλητη αμέλεια να περικόπτονται οι δημόσιες υπηρεσίες, που εγγυώνται θέσεις εργασίας και διασφαλίζουν την ανάκαμψη της χώρας με οικονομική ανάπτυξη και ασφάλεια για τους εργαζόμενους. Λέμε όχι στα μέτρα λιτότητας, όχι στις περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες, στην κοινωνική ασφάλιση και στα συνταξιοδοτικά συστήματα.

    Η Επιτροπή της Uni Europa Post and Logistics:
    • Πιστεύει ότι μόνο μαζί με τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα τους, μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση.
    • Καλεί τους εργαζόμενους να ενταχθούν στα Συνδικάτα τους, καθώς είναι οι μόνες οργανώσεις σήμερα που μάχονται για τα δικαιώματά τους.
    • Απαιτεί να σταματήσουν τα μέτρα λιτότητας και εξοικονόμησης κόστους στις δημόσιες υπηρεσίες και την κοινωνική ασφάλεια, όπως μειώσεις στους μισθούς ή τις συντάξεις και αυξήσεις στο χρόνο εργασίας.
    • Δείχνει αλληλεγγύη εργαζόμενους ταχυδρομικούς και θα τους υποστηρίξει στους αγώνες τους ενάντια στις λαθεμένες περικοπές του κόστους και στις μειώσεις των μισθών σε περιόδους κρίσης.
    • Στηρίζει τα Ταχυδρομικά Συνδικάτα στην Ελλάδα, Ιταλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία με όλη της την ενέργεια και τις αρμοδιότητες
    .

    Είμαστε σίγουροι ότι οι προσκείμενες σε εμάς Συνδικαλιστικές Οργανώσεις παρουσιάζουν τις δικαιότερες λύσεις εν μέσω κρίσης και αποτελούν τη μοναδική δύναμη που υπερασπίζεται τους εργαζόμενους ταχυδρομικούς σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Η Uni Europa Post and Logistics στηρίζει πλήρως τα Ταχυδρομικά Συνδικάτα σε όλες τις πληγείσες χώρες με όλη της την ενέργεια και στέκεται σε πλήρη αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους ταχυδρομικούς. Μόνο με δυνατά Συνδικάτα μπορούμε να ξεφύγουμε από την κρίση. Τα θύματα της κρίσης δεν γίνεται να είναι οι υπάλληλοι. Απαιτούμε αυτοί που δημιούργησαν την κρίση – οι τράπεζες και τα οικονομικά ιδρύματα αλλά και οι ρυθμιστικές αρχές, που τους άφησαν ανεξέλεγκτους – να πάρουν την πλήρη ευθύνη. Δεν θα πληρώσουμε εμείς για την κρίση.

    Για την Επιτροπή της Uni Europa Post and Logistics:

    Ingeborg Sætre
    Πρόεδρος
    της Uni Europa Post and Logistics
     http://www.postnet.gr/