Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της έκθεσης Ποδηματά σχετικά με την εισαγωγή ενός φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών (FTT).

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (CES) χαιρετίζει την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της έκθεσης Ποδηματά σχετικά με την εισαγωγή ενός φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών (FTT). 
"Η ψηφοφορία στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα προς τις κυβερνήσεις να προχωρήσουν με τον ΦΧΣ. Θα έχει την υποστήριξη όχι μόνο των εργαζομένων και των πολιτών της Ευρώπης, αλλά και τα πολιτικά κόμματα σε ολόκληρη την Ευρώπη », δήλωσε η Veronica Νίλσον, Συνομοσπονδιακή Γραμματέας της CES.
 
Η CES ζητά από καιρό για την εισαγωγή ενός ΦΧΣ αν μη τι άλλο, προκειμένου να μετριάσει την χρηματοπιστωτική κερδοσκοπία, εξασφαλίζει ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας συμβάλλει στην κάλυψη του κόστους της κρίσης και να αυξήσει τόσο αναγκαία έσοδα για τις κυβερνήσεις. Η ΣΕΣ θεωρεί ότι το πεδίο εφαρμογής του φόρου θα πρέπει να είναι ευρεία και καλύπτει όλες τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, και δεν συμφωνώ με την ιδέα να κάνει εξαιρέσεις για ορισμένα κεφάλαια.
Με αυτή την αποφασιστική πλειοψηφία υπέρ του ΦΧΣ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει δείξει ότι έχει ακούσει την φωνή των ευρωπαϊκών λαών. Είναι πλέον καιρός για τα κράτη μέλη να πράξουν το ίδιο.